Volledig scherm
Edith Wiersma Arts tussen haar paarden en met één van haar honden. © jan houwers

Na persoonlijk drama ook nog kostbare zadels gestolen in Eibergen

EIBERGEN - Edith Wiersma-Arts van Stichting Animal Rescue uit Eibergen heeft opnieuw slecht nieuws. In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in hun stal. Daarbij zijn zes zadels ontvreemd. De dierenredster vermoedt dat het een bekende is geweest.

Bij de inbraak werden vijf zadels van een collega van Wiersma gestolen, ook werd één western-zadel van haarzelf ontvreemd.

Bekende
„Het moet een bekende zijn geweest, want die wist waar de sleutel hing”, aldus Wiersma. Volgens de dierenredster hangt de sleutel op een niet-zichtbare plek en moet er daarom wel sprake zijn van een 'inside job'. „We staan te trillen op onze benen over zoveel lafheid.”

Stoppen
Door de diefstal van de zadels kan Wiersma's collega haar lessen met de gehandicapte kinderen niet meer draaien. 

Quote

We staan te trillen op onze benen over zoveel lafheid

Edith Wiersma Arts

Tweede keer
Twee weken geleden werd Wiersma ook al geconfronteerd met een penibele situatie. Toen omdat ze het door haar gepachte land kwijtraakte. Daardoor moest haar Stichting Animal Rescue stoppen. Vervolgens kreeg Wiersma's man Hein een herseninfarct waardoor ook hij niets kon doen voor de dieren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek