Manon Klein Gunnewiek (links) en Michel Tuinte hebben er vertrouwen in: de buurtschap gaat vijf ton ophoesten en koopt café Halfweg in Voor-Beltrum.
Volledig scherm
PREMIUM
Manon Klein Gunnewiek (links) en Michel Tuinte hebben er vertrouwen in: de buurtschap gaat vijf ton ophoesten en koopt café Halfweg in Voor-Beltrum. © Arjan Gotink

Nog 200.000 euro te gaan en dan is het hele Achterhoekse dorp eigenaar van café Halfweg

VOOR-BELTRUM - Wat doe je als de enige kroeg in de buurt in de toekomst dreigt te worden verkocht? Dan koop je die ‘gewoon’ met de hele buurt. Er is vijf ton nodig om café Halfweg in Voor-Beltrum te kopen en op te knappen. In zes weken tijd hebben de inwoners van de buurtschap al drie ton bij elkaar. Dik halfweg dus.

2 reacties

  • Joris Goedbloed

    2 weken geleden
    Dit is in Duitsland al jaren aan de gang dat inwoners van dorpen de dorpskroeg overnemen. Een gratis advies...De EU geeft flinke subsidies voor dit soort intiatieven. In Duitsland word daar meestal gebruik van gemaakt en met succes...!
  • G. Bekkers

    2 weken geleden
    Een FANTASTISCH idee!!! Maar hoe wordt het dan geregeld met recht op eigendom? Of worden de ingebrachte gelden als gift beschouwd? Wie krijgt het voor het zeggen of hoe wordt de zeggenschap geregeld? Zomaar wat vragen die bij mij opkwamen :). SUCCES

Achterhoek