Volledig scherm
De situatie op het gereconstrueerde kruispunt Hoflaan-Batendijk-Steenstraat is in de ogen van velen gevaarlijk. © Peter Zandee

Onrust over ‘gevaarlijk gemaakte’ kruising aan randje Borculo

BORCULO - Als wegenbouwproject oogt het geheel ruim, maar gebruikers vinden de kruising Hoflaan-Batendijk-Steenstraat  gevaarlijk geworden.  De kruising is als ‘gelijkwaardige’ ontdaan van haaientanden. 

Bovendien worden fietsers  komend vanaf het fietspad parallel aan de Batendijk midden over de kruising geleid, als ze bijvoorbeeld naar de Jorisschool willen. 

Op social media noemen Borculoërs de constructie een verslechtering ten opzichte van de situatie vroeger.  Veel is afhankelijk van de snelheid van automobilisten en motorrijders in de 30-km zone.  Bovendien is de situatie snel gecompliceerd als meer dan twee partijen elkaar op de kruising treffen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek