Volledig scherm
Peter van Vossen. © ProShots

Oud-profvoetballer Peter van Vossen moet schuld aftikken

Peter van Vossen moet leasemaatschappij DLM bijna 40.000 euro betalen. Dat heeft de civiele rechter van de Rechtbank Zutphen besloten na het kort geding, dat dinsdag plaatsvond. Bij die zitting bleek dat de oud-voetballer uit Borculo in de schulden zit.

Van Vossen had onder meer een auto geleend voor langere tijd van DLM, maar betaalde op het laatst de huursom niet meer en bracht de auto ook niet terug. 

Voor de zitting had Van Vossen, die woont in Borculo, de huurauto wel teruggebracht. Er stond echter nog een factuur open. Omdat Van Vossen weigerde te betalen, sleepte DLM hem voor de civiele rechter.

Het bedrag, de schuldeis die Van Vossen moet voldoen, is 35.629,09 euro. Daar komt nog 2.559,57 euro bovenop aan proceskosten van DLM, die de oud-profvoetballer moet vergoeden.

Van Vossen niet aanwezig

Tijdens de zitting werd duidelijk dat Peter van Vossen - die voetbalde bij clubs als Ajax, Feyenoord en Anderlecht - in financiële problemen leeft. De rechter sprak van ‘wéér een vordering aan het adres Van Vossen’ toen de zaak begon. Van Vossen was niet vertegenwoordigd bij de rechtszaak. Hij was zelf niet aanwezig en had ook geen advocaat ingeschakeld.

Quote

Het komt goed. Ik moet twee bedragen aftikken

Peter van Vossen

De rechter vertelde dat Van Vossen in de schuldhulpverlening zit. Een hulp van de overheid die mensen doorgaans inschakelen als ze geen advocaat of financiële saneerder kunnen betalen. Van Vossen gaf via een telefoongesprek aan dat de opmerking van de rechter klopt. Maar stelde dat hij niet bang is dat het tot een schuldsanering zal komen. In dat geval wordt de zeggenschap over een groot gedeelte van iemands inkomsten uit handen gegeven. Van Vossen: ,,Het komt goed. Ik moet twee bedragen aftikken. Bij deze leasemaatschappij en een bedrag rondom een hypotheek van mijn vorige huis. Ik wil dat aftikken, alleen de hoogte van de bedragen, daar gaat nog een geschil over’’, liet hij dinsdag telefonisch weten na het kort geding.

Van Vossen woont in hartje Borculo in een groot huis, met ruime tuin. Na afbetaling van de schulden kan hij daar blijven wonen, stelde Van Vossen.  Hij wil na zijn ontslag in 2015 bij Fortuna Sittard zijn geld nu als makelaar gaan verdienen.

Leasemaatschappij DLM wilde geen toelichting geven.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek