Volledig scherm
© Gino Press

Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding verwarde man

BORCULO - De politie heeft zondagavond pepperspray gebruikt en een waarschuwingsschot gelost bij de aanhouding van een verwarde man in Borculo. De man zou zichzelf met spiritus hebben overgoten voor het raam van zijn woning aan de Heerlijkheidsstraat en heeft gedreigd zichzelf aan te steken.

De politie kreeg rond 19:15 de melding binnen dat een man bij zijn huis dreigde met een mes. Toen de politie arriveerde sloot de man zich op dreigde zichzelf wat aan te doen.

Op de vlucht
Daarop heeft de politie besloten een deel van de Oostenrijkse buurt in Borculo af te sluiten, 'om de veiligheid in de buurt te garanderen', aldus de politie. Even later is de man uit het raam van de eerste verdieping gesprongen en op de vlucht zijn geslagen, met het mes. Volgens de politie is de man daarbij door de woning van een buurtbewoner gerend.

Crisisdienst
Om de man staande te kunnen houden is een waarschuwingsschot gelost en pepperspray gebruikt. De man uit Borculo is overgebracht naar het politiebureau in Doetinchem en zal worden beoordeeld door de crisisdienst.

Omdat veel mensen in de wijk de commotie hebben meegemaakt biedt de politie waar nodig slachtofferhulp.

De brandweer heeft de woning geïnspecteerd en geventileerd.

Achterhoek