De politie in de Wilhelminastraat in Gendringen na het mogelijke schietincident.
Volledig scherm
De politie in de Wilhelminastraat in Gendringen na het mogelijke schietincident. © News United / 112 Achterhoek-nieuws

Raam uit woning geschoten in Gendringen, verdachte (31) vast

updateGENDRINGEN - Een 31-jarige man uit de gemeente Aalten is aangehouden na een schietincident vannacht in Gendringen. Twee ruiten van een huis aan de Wilhelminastraat sneuvelden kort na 00.30 uur door schoten met een gasalarmpistool.

Niemand raakte gewond, de bewoner was niet thuis ten tijde van de beschieting. De politie sluit niet uit dat meer aanhoudingen volgen. Over het motief voor het lossen van de schoten is volgens de politie nog niets duidelijk. 

Agenten rukten om 00.40 uur uit voor het incident en troffen de bewoner die net thuis kwam. Agenten deden later in de nacht onderzoek. Daarvoor werd de straat afgezet. De hulzen die werden gevonden horen volgens de politie bij een gasalampistool. 

De bewoner van de woning kwam eerder dit jaar in het nieuws omdat hij slachtoffer was van een steekpartij. Destijds deed hij uitgebreid zijn verhaal, na dit nieuwe incident bij zijn woning wil hij niet mer reageren. De politie laat desgevraagd weten er niet vanuit te gaan dat beide incidenten met elkaar te maken hebben.

Burgemeester: schietincident natuurlijk niet normaal

Burgemeester Otwin van Dijk van de gemeente Oude IJsselstreek noemt het schietincident ‘natuurlijk niet normaal’. ,,Zoiets past niet bij de Achterhoek en Gendringen”, zegt hij.

Van Dijk wil laten onderzoeken hoe het kan dat op hetzelfde adres twee keer in een jaar een steekpartij én een schietincident is. Op basis daarvan kan hij eventueel maatregelen nemen, maar volgens de burgemeester is het nu nog te vroeg om te zeggen wat die zouden kunnen zijn. ,,We moeten nu eerst het beeld scherp hebben voordat ik kan beoordelen welke eventuele extra acties ingezet kunnen worden.”

Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur ons een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

Achterhoek