Volledig scherm
PREMIUM
Stockfoto © Getty Images/iStockphoto

Sam (20) uit Beltrum overleeft val van balkon Portugese villa

BELTRUM - Sam Schilderinck (20) uit Beltrum heeft een val van een balkon in het Portugese Albufeira overleefd. Hij viel van één hoog, vol op zijn hoofd. Schilderinck liep meerdere breuken op in zijn voorhoofd en een hersenschudding. 

Het was een bizar ongeluk zegt hij - inmiddels weer behoorlijk monter - thuis in Beltrum. Schilderinck vierde vakantie met 11 vrienden in Albufeira, waar ze met z’n allen voor een weekje een vakantievilla met zwembad huurden.

Op de derde dag ging het mis en stortte hij voor de ogen van enkele vrienden van het balkon, circa drie meter naar beneden. Hij klapte met zijn hoofd op het stenen terras. „Ik denk dat sommige vrienden even hebben gedacht, dat ik dood zou zijn. Maar ik ging eigenlijk direct weer zitten, al had ik pijn in mijn hoofd.”

De vriendengroep had net wat gezwommen bij de villa, het was rond 18.00 uur. Het balkon was mogelijk wat nat van het zwemwater. Sam’s voeten vermoedelijk ook. Onder die omstandigheden werd het ‘opzetten’ van een muziekje hem bijna fataal.

Achterhoek