Vissers hielpen in november mee om nog levende vissen te redden uit de Berkel. Tienduizenden vissen legde het loodje als gevolg van de leidingbreuk.
Volledig scherm
Vissers hielpen in november mee om nog levende vissen te redden uit de Berkel. Tienduizenden vissen legde het loodje als gevolg van de leidingbreuk. © Foto archief/Patrick van Gemert/Zutphens Pers

Schoonmaken Berkel na massale vissterfte kost waterschap zeker 8 ton

videoHet incident met de persleidingbreuk in de Berkel bij Lochem, vorig jaar november,  heeft het  Waterschap Rijn en IJssel minstens achthonderdduizend euro gekost. Dit bedrag is opgegaan aan herstel-, schoonmaak- en onderzoekswerkzaamheden, zo laat het waterschap desgevraagd weten.

5 reacties

 • Kipke

  2 jaar geleden
  Hoezo? Vervuiler betaalt toch??
 • Jaap

  2 jaar geleden
  Omdat de leiding van het Waterschap het begeeft moet FrieslandCampina gaan betalen?dus omdat de riolering van jouw huis kapot gaat, moet jij ook gaan betalen?
 • Kees

  2 jaar geleden
  Friesland Campina heeft niet alleen auto ongelukken op hun naam maar nu ook vissterfte. Auto ongelukken ...jazeker maar de directie van Friesland zwijgt in alle toonaarden .....geld wint altijd toch ?
 • S

  2 jaar geleden
  Ik neem aan dat Friesland Campina die rekening gepresenteerd krijg. En dat het waterschap ook de visstand weer op peil brengt !
 • Planplan

  2 jaar geleden
  Vervuiler betaalt toch, ik lees nergens het weer op peil brengen van de visstand..
 1. Bruls snapt ontevreden horecabazen: 'Kabinet móet wel gaan meebewegen'
  Play

  Bruls snapt ontevreden horecaba­zen: 'Kabinet móet wel gaan meebewegen'

 2. Lady Gaga's hondenuitlater neergeschoten, honden gestolen
  Play

  Lady Gaga's hondenuit­la­ter neergescho­ten, honden gestolen

Achterhoek