Volledig scherm
PREMIUM
De containers voor plastic, metaal en pakken zijn zes jaar geleden al ingevoerd in onder meer Bronckhorst. Ook Berkelland gaat de bakken invoeren. © Jan Houwers

Van gele zak naar oranje bak

BERKELLAND - In Berkelland maken gele zakken plaats voor containers met oranje deksels, voor plastic afval, metalen verpakkingsmaterialen en drinkkartons. Burgemeester en wethouders van Berkelland stellen de gemeenteraad voor om alsnog over te gaan tot invoering van PMD-containers. Nu wordt verpakkingsafval - plastic, metaal en drinkkartons  nog met zakken ingezameld.

Afgelopen voorjaar is de invoering van de container met oranje deksel voor Berkelland nog uitgesteld. Dit om uit te zoeken of geautomatiseerd scheiden van afval bij de verwerker inmiddels efficiënter zou zijn. 

Volgens wethouder Anjo Bosman hebben Twence en Suez geen nascheidingsinstallatie en zijn ze ook niet van plan die in te voeren. Scheiden 'aan de bron' (bij mensen thuis) is dus handiger. Daarom stelt het college de raad voor om alsnog een container in te voeren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek