Volledig scherm
De verwoeste auto op de plek van het ongeval. © GinoPress B.V.

Vijf Spanjaarden zwaargewond bij ongeval Beltrum

BELTRUM - Vijf van de zeven personen die bij een botsing tegen een boom op de Deventer Kunstweg in Beltrum zwaargewond raakten, komen uit Spanje.

Dat meldt de politie dinsdagochtend. Het gaat om twee vrouwen van 22 jaar en één van 18 jaar en twee mannen van 21 jaar. Daarnaast zaten een man uit Borculo en een man uit Ecuador in het voertuig, beiden 21 jaar oud.

Boom
Maandagavond raakte de bestuurder van het voertuig rond 18.30 uur van de weg waarna hij tegen een boom botste. Over de toestand van de bestuurder en inzittenden is nog niets bekendgemaakt.

Het busje reed vanuit Groenlo in de richting van Borculo. De wagen, waar een Pools kenteken op zit, is grotendeels verwoest.

Hulpdiensten
Meerdere hulpdiensten, waaronder zes ambulances en twee traumahelikopters, kwamen ter plaatse. Een van de traumaheli's was afkomstig uit Duitsland. Die heeft een slachtoffer naar het ziekenhuis in Münster gebracht. Een ander is per traumahelikopter naar een ziekenhuis in Amsterdam gebracht.

Eén iemand zat bekneld in het voertuig en moest door de brandweer worden bevrijd. Een ander kwam in het water terecht en is daar uit gehaald.

Achterhoek