Volledig scherm
De drie rode en twee zwarte kittens (rechtsboven), die in een bos in Ruurlo zijn gevonden. © Dierenambulance

Vijf sterk vermagerde kittens gered uit afgelegen bos

RUURLO - Medewerkers van de dierenambulance hebben vrijdagavond vijf sterk vermagerde kittens uit een bos gehaald in het buitengebied van Ruurlo. De dieren, drie rode en twee zwarte, zijn volgens Olette van der Werf van de dierenambulance afkomstig uit twee verschillende nesten.

„De zwarte kittens waren zo'n acht weken oud, de rode niet ouder dan zes, misschien zeven weken”, aldus Van der Werf.

500 meter
Zij kreeg eerder op de avond een telefoontje van een vrouw die de twee zwarte, jonge poezen in het bos had gevonden en mee naar huis had genomen. Onderweg kreeg de dierenambulance een tweede telefoontje van de vondst van nog eens drie kittens, ditmaal rode. „De afstand tussen de vindplek van de dieren was nog geen 500 meter.”

Gedumpt
Volgens Van der Werf is het onduidelijk of één iemand alle vijf de poesjes heeft gedumpt. „Dat is niet te zeggen. Duidelijk is wel dat je in het bos makkelijk dieren ongezien kunt achterlaten, het ligt erg afgelegen.”

Opvangadres
De dieren, die in relatief goede gezondheid waren, zijn door de medewerkers van de dierenambulance naar een opvangadres gebracht. Daar krijgen ze de benodigde voeding en medicatie.

Achterhoek