Volledig scherm

Vrouw met glaasje op rijdt lantaarnpaal aan in Eefde

EEFDE - De politie kreeg op zaterdagavond 18 juni rond 19.00 uur een melding over een vrouwelijke bestuurder van een grijze Ford die een aanrijding zou hebben veroorzaakt op de Zutphenseweg te Eefde. De vrouw zou een lantaarnpaal omver hebben gereden en is vervolgens doorgereden.

Dankzij een oplettende getuige kon de politie via het kenteken het adres van de vrouw achterhalen. Toen de agenten bij het adres van de vrouw aankwamen, zagen zij het betrokken voertuig al staan. Er zat forse schade aan de voorzijde van het voertuig.

Alcohol
Toen de vrouw de voordeur opendeed nadat de agenten hadden aangebeld, was het direct duidelijk, dat zij onder invloed was van alcohol. De verdachte bekende de aanrijding te hebben veroorzaakt. Zij is vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politie bureau in Zutphen.

Uitslag
De 52- jarige vrouw moest op het politiebureau een ademtest doen. De uitslag kwam uit op 785 ug/l (micro-gram per liter).

Aangifte
Na overleg met de OVJ (Officier van Justitie) hebben de agenten het rijbewijs van de 52-jarige vrouw ingevorderd en is er proces-verbaal opgemaakt. De gemeente doet aangifte tegen de vrouw, vanwege de beschadiging van de lantaarnpaal.

Achterhoek