Volledig scherm
PREMIUM
De Lofstem repeteert wekelijks onder leiding van dirigent Marianne Weenink. © Cees Elzenga

‘Vrouwelijke’ zangvereniging De Lofstem uit Borculo bestaat 50 jaar

BORCULO - De Lofstem uit Borculo heeft geen vrouwenquotum nodig, het bestuur van het koor kent louter vrouwelijke leden. Onder aanvoering van Betsy Stronks-Lettink viert de zangvereniging dit jaar het 50-jarig bestaan.

De officiële naam luidt Christelijk Gemengde Zangvereniging De Lofstem. Mannen zijn er dus ook. Maar de dirigent is een vrouw en de muzikale begeleiding is in handen van een pianiste. Zes jubilarissen worden tijdens het jubileumconcert komende zondag in het zonnetje gezet en ja, ook dit zijn allemaal vrouwen.

Bij de oprichting van het koor was de verdeling in het bestuur fiftyfifty: drie mannen en drie vrouwen. Secretaris was Leo Lettink, broer van de huidige voorzitster. Dertig zanglustigen werden lid en zes van hen zijn dit nog steeds. Qua man-vrouwverdeling is er in al die jaren nauwelijks iets veranderd, er zijn meer zangeressen dan zangers, grofweg twee derde dames en een derde heren. Sterker nog, de huidige groep tenoren is aangevuld met twee vrouwelijke alten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek