Volledig scherm
PREMIUM
Gerben (31) en Femke (28) Bakhuis zijn blij met hun nieuwe onderkomen. Het jonge stel trekt in de ruime woning van het echtpaar Mollenhof. © Cees Elzenga

Waarom Gerben (31) en Femke (28) ruilen van huis met Gerrit (78) en Mieke (77)

GEESTEREN - In Geesteren ruilen twee stellen deze week van woning. Een jonger stel krijgt meer ruimte, een ouder stel gaat kleiner wonen. Een dergelijk initiatief komt de leefbaarheid van de kleine kern ten goede.

Ze kunnen elkaar tijdens de verhuizing tegenkomen. Gerben (31) en Femke (28) Bakhuis wonen amper 200 meter van Gerrit (78) en Mieke (77) Mollenhof, en nemen elkaars woning in Geesteren over. De Mollenhofs trekken in de (huur)woning van de Bakhuisjes, en die hebben op hun beurt het huis van hun oudere dorpsgenoten gekocht. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchemmers houden zich in

  In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchem­mers houden zich in

  LICHTENVOORDE/ DOETINCHEM - Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland en Oude IJsselstreek behoren tot de top twintig van Gelderse gemeenten waar procentueel gezien de meeste mensen wonen die ‘overmatig’ alcohol drinken. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Afkickkliniekwijzer. Overmatig drankgebruik betekent voor volwassen mannen dat ze meer dan 21 glazen alcohol per week drinken. Bij vrouwen gaat het om meer dan veertien glazen.
 2. Na drie jaar praten gaat eindelijk de aanleg van ‘uitdagende’ mtb-route in Achterhoek van start
  PREMIUM

  Na drie jaar praten gaat eindelijk de aanleg van ‘uitdagende’ mtb-route in Achterhoek van start

  BARCHEM/BORCULO - Na drie jaar van vooral praten gaat eind deze week dan daadwerkelijk de schop de grond in voor de aanleg van de vernieuwde mountainbike-route de Achterhoek. Komende vrijdag zullen vrijwilligers op de Kaleberg nabij Barchem de eerste werkzaamheden uitvoeren. Voorzitter Marcel Boereboom van de Stichting Mountainbike Achterhoek verwacht dat alles over drie jaar klaar zal moeten zijn.

Achterhoek