Weer een bezoek aan een 60-jarig echtpaar? Burgemeester Joost van Berkelland kan niet wachten!

Moet je als burgemeester nog alle 60-jarige echtparen bezoeken? Dat zijn er een boel nu mensen ouder worden. Veel gemeenten stoppen ermee - maar burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland doet het graag én met verve. ,,In deze rol ben je letterlijk de burgervader.''

In de grote stad trekken ze steeds minder met een bos bloemen en welgemeende felicitaties langs de diamanten echtparen. Geen beginnen meer aan. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek waren er vorig jaar 11.439 jubilerende echtparen met zestig op de teller, dit jaar nog 300 meer. Statistisch dan, niet iedereen zal oudejaarsavond in een goede gezondheid halen. In Bergen op Zoom ontbieden ze alle echtelieden in één keer in een zaaltje. Bloemetje, handdruk, toespraakje en dan is het weer voor maanden klaar. ,,Een groot succes'', zegt wethouder Arjan van der Weegen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchemmers houden zich in

  In Oost Gelre drinkt één op de tien ‘overmatig’; Doetinchem­mers houden zich in

  LICHTENVOORDE/ DOETINCHEM - Oost Gelre, Bronckhorst, Berkelland en Oude IJsselstreek behoren tot de top twintig van Gelderse gemeenten waar procentueel gezien de meeste mensen wonen die ‘overmatig’ alcohol drinken. Dat blijkt uit een onderzoek van de website Afkickkliniekwijzer. Overmatig drankgebruik betekent voor volwassen mannen dat ze meer dan 21 glazen alcohol per week drinken. Bij vrouwen gaat het om meer dan veertien glazen.
 2. Na drie jaar praten gaat eindelijk de aanleg van ‘uitdagende’ mtb-route in Achterhoek van start
  PREMIUM

  Na drie jaar praten gaat eindelijk de aanleg van ‘uitdagende’ mtb-route in Achterhoek van start

  BARCHEM/BORCULO - Na drie jaar van vooral praten gaat eind deze week dan daadwerkelijk de schop de grond in voor de aanleg van de vernieuwde mountainbike-route de Achterhoek. Komende vrijdag zullen vrijwilligers op de Kaleberg nabij Barchem de eerste werkzaamheden uitvoeren. Voorzitter Marcel Boereboom van de Stichting Mountainbike Achterhoek verwacht dat alles over drie jaar klaar zal moeten zijn.

Achterhoek