De wolf in het weiland in het buitengebied van het Achterhoekse Neede.
Volledig scherm
PREMIUM
De wolf in het weiland in het buitengebied van het Achterhoekse Neede. © Erik Schutte

Weer zwerft er een wolf door de regio: ‘Wijs Achterhoek nu aan als officieel leefgebied wolf’

NEEDE/ VORDEN - De Achterhoek moet worden aangewezen als officieel leefgebied van de wolf in Nederland. Daarvoor pleit platform Wolven in Nederland, nadat begin deze week opnieuw een zwervende wolf is gezien in deze regio.

13 reacties

 • Hans Jacobs

  1 maand geleden
  Nog een jasr of 10 en dan is het gedaan met de natuur in nederland. Verdroging bossen, uitputting grond, stikstof en de mens doet de rest. En wij willen de wolf redden terwijl we stikken in ons eigen afval.
 • Jules Vismale

  2 maanden geleden
  Wolven smaken helemaal nergens naar en de enigste mensen die een gevaar zijn voor de maatschappij zijn toch echt relschoppers, onderwereldfiguren, bankrovers, oplichters, aanranders, verkrachters, moordenaars etc.! En mogen in Afrika leeuwen, luipaarden, cheetah's, hyena's, hyenahonden, nijlkrokodillen, pythons enz. ook daar geen planteneters doden om hen uiteindelijk op te eten? Zij kunnen, gelijk naar de wolven, geen vegetariërs worden omdat ze zijn geschapen om te jagen en vlees te eten!
 • A Bulten

  2 maanden geleden
  Ik vraag mij af hoe een wolvenboutje smaakt ?
 • Johnny de Oude

  2 maanden geleden
  Die komt hier niet voor niets, dan is er voldoende voedsel. Viel me sowieso op dat ik de laatste 2/3 jaar veel meer reeën en fazanten en dergelijke door de weide zie lopen. Komst van de wolf lijkt mij juist een teken dat het weer goed gaat.
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  @Gerrit Louter heb je wel eens gezien wat de mensen elkaar aandoen? Ga maar gauw weer in je sprookjesboek lezen.
 1. Veluwe is dé hotspot, maar hoeveel wolven leven er nu echt in Nederland? (en hoeveel komen er nog bij?)
  PREMIUM

  Veluwe is dé hotspot, maar hoeveel wolven leven er nu echt in Nederland? (en hoeveel komen er nog bij?)

  In Salland is vorige week een wolf gezien. Uit de Kop van Overijssel komen meldingen van doodgebeten schapen. Ondertussen komen er op de Veluwe steeds meer wolven bij. Het beest rukt op. Hoeveel zijn er eigenlijk van in Nederland? En hoeveel komen er nog bij? Ecoloog Hugh Jansman spreekt van een unieke situatie: ,,Nooit eerder vestigde de wolf zich in een land met zo’n hoge mens- en veedichtheid.’’

Achterhoek