Volledig scherm
De betreffende witte bus. © Politie Berkelland

Wilde achtervolging dwars door Achterhoekse weilanden

RUURLO/ VELDHOEK - Een wilde achtervolging door het buitengebied van Ruurlo en Veldhoek, heeft zaterdagavond rond 17.30 uur voor schade aan verschillende afrasteringen van weilanden gezorgd. 

 De politie gaf een witte bestelbus een stopteken, maar de bestuurder negeerde dit. Vervolgens ontstond er een achtervolging, waarbij de bus door meerdere weilanden croste, onder meer in de buurtschap Veldhoek. Dit meldt de politie Berkelland op haar Facebookpagina. Verschillende afrasteringen werden hierbij vernield. 

Uiteindelijk kon de bestuurder worden klemgereden, deze persoon is aangehouden voor in ieder geval gevaarlijk rijgedrag. De politie onderzoekt de zaak verder. Benadeelde eigenaren van de beschadigde afrasteringen, worden verzocht zich te melden bij de politie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Achterhoek