Volledig scherm
© De Gelderlander

Zeven zwaargewonden bij frontale botsing tegen boom in Beltrum

BELTRUM - Bij een eenzijdig ongeval met een busje op de Deventer Kunstweg in Beltrum zijn maandagavond zeven inzittenden zwaargewond geraakt. De bestuurder van het voertuig raakte even na 18.30 uur van de weg en botste frontaal tegen een boom, bevestigt een woordvoerder van de politie.

De personen reden vanuit Groenlo in de richting van Borculo. De wagen, waar een Pools kenteken op zit, is grotendeels verwoest.

In het busje zaten drie vrouwen uit Spanje, twee van 22 jaar en één van 18 jaar, twee mannen uit Spanje (beiden 21 jaar), een 21-jarige man uit Borculo en man van dezelfde leeftijd uit Ecuador.

Helikopters
Meerdere hulpdiensten, waaronder zes ambulances en twee traumahelikopters, kwamen ter plaatse. Een van de traumaheli's was afkomstig uit Duitsland. Die heeft een slachtoffer naar het ziekenhuis in Münster gebracht. Een ander is per traumahelikopter naar een ziekenhuis in Amsterdam gebracht. Eén persoon zat bekneld in het voertuig en moest door de brandweer worden bevrijd. Een ander kwam in het water terecht en is daar uit gehaald.

Over de toestand van de slachtoffers is nog niets bekend.

Afsluiting
De weg, waarop olie ligt, is enige tijd afgesloten voor bergingswerkzaamheden en politieonderzoek. De ravage na het ongeval was enorm, zo meldt de politie. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

Volledig scherm
De verwoeste auto op de plek van het ongeval. © GinoPress B.V.
Volledig scherm
© De Gelderlander

Achterhoek