In plaats van naar een professionele dagbesteding zoals hier bij de Needse Zorgboerderij D’n Aoverstep moeten Berkellanders met een lichte zorgvraag straks naar een door vrijwilligers gerunde dorpskamer. Dat is voor de gemeente goedkoper.
Volledig scherm
PREMIUM
In plaats van naar een professionele dagbesteding zoals hier bij de Needse Zorgboerderij D’n Aoverstep moeten Berkellanders met een lichte zorgvraag straks naar een door vrijwilligers gerunde dorpskamer. Dat is voor de gemeente goedkoper. © Reinier van Willigen

Zo wil Berkelland 3 miljoen euro bezuinigen op de zorg

BORCULO - De kosten van de zorg lopen ook in Berkelland gierend uit de klauwen. De gemeente wil daarom ruim drie miljoen euro bezuinigen. Hoe? Vooral door meer te vragen van vrijwilligers en mantelzorgers en te investeren in strengere poortwachters voor de zorg. „Lijden hoort nu eenmaal bij het leven.”

3 reacties

 • theo

  2 jaar geleden
  Weet je wat al die zorg medewerkers zouden moeten doen gewoon hun werk staken en laat de gemeente het zelf lekker doen ze kunnen toch alles zo goed.En al die vrijwilligers stop ermee de gemeente rekent veel te veel op u en dit gaat ook ongetwijfeld banen kosten want als we twee vrijwilligers hebben kan er een zorgmedewerker weg dus kassa voor de gemeente
 • J.M. Horst

  2 jaar geleden
  De politici lijken weer te geloven in hun eigen sprookjes. Net als in 2015 toen de gemeente de zorgtaken overnam en het allemaal beter en goedkoper zou gaan doen. Datzelfde verhaal wordt nu weer van stal gehaald, met een groot geloof in vrijwilligers. En dat terwijl mensen steeds langer moet doorwerken voordat ze met pensioen kunnen gaan.
 • Mattie

  2 jaar geleden
  Accepteren dat lijden en minder leuke dingen bij het leven horen? Ze lijkt wel een dominee of priester.Er zal ongetwijfeld bezuinigd moeten worden, maar een beetje meer empathie zou ook wel mogen.