22-jarige vast voor zware mishandeling om vuurwerk in Bemmel én overval

BEMMEL - Een 22-jarige man uit Bemmel is vandaag aangehouden op verdenking van de zware mishandeling van een 49-jarige man in de nieuwjaarsnacht. De man zei er wat van dat drie jongeren vuurwerk naar zijn gezin hadden gegooid en kreeg vervolgens een pak slaag.

De zaak leidde tot veel ophef.

De 22-jarige wordt ook verdacht van een overval op een woning aan de Flierenhofstraat in Bemmel in augustus. Daarvan werden een 36-jarige man en een vrouw het slachtoffer. De politie heeft ook een 24-jarige vrouw uit Bemmel aangehouden voor betrokkenheid bij deze overval. 

De politie onderzocht beide incidenten aanvankelijk apart maar ontdekte gaandeweg overeenkomsten. Zo kwam het signalement van de daders overeen, maar ook de 'mate van geweldpleging'.

De zaken waren vorige week te zien in het tv-programma Opsporing Verzocht. Daarop kwamen ruim 60 tips binnen, waarvan er meerdere door de politie als 'zeer bruikbaar' worden omschreven. Daarop werden de aanhoudingen verricht. De politie verwacht dat meer arrestaties zullen volgen. 

Volledig scherm
De politie in Bemmel na het incident in de nieuwjaarsnacht. © Jeffrey Slendebroek/Persbureau Heitink
}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe