Leden van de werkgroepen Papenstraat, de Plak en het Vossenhol Bemmel organiseerde woensdagavond een voorlichtingsavond over het 30-km-beleid in Lingewaard.
Volledig scherm
PREMIUM
Leden van de werkgroepen Papenstraat, de Plak en het Vossenhol Bemmel organiseerde woensdagavond een voorlichtingsavond over het 30-km-beleid in Lingewaard. © Gerard Burgers

30-kilometerregiem in Lingewaard ontkomt niet aan kritische geluiden: ‘Je zult maar zo’n drempel voor je huis krijgen’

Wat te doen met de 50 kilometerwegen in de gemeente Lingewaard? De maximumsnelheid terugbrengen naar 30 kilometer of niet? En zo ja, hoe dan?

2 reacties

  • Van Wessel

    1 maand geleden
    Weet je wat ik zo vreemd vind aan de hele discussie? Kijk naar Oslo en Helsinki, 0 doden! Alleen omdat daar de norm maximaal 30 km/p/u breed wordt geaccepteerd en nageleefd. Maar nee, er is altijd weer een groep dwarsliggers die met alle vervoersmiddelen zo hard mogelijk willen rijden. En waar wordt dan om geroepen? De politie heeft wel meer te doen dan hardrijders te bekeuren. Als al die hardrijders die roepen dat 30 te zacht is nu eens in een revalidatie centrum gaan werken, als taakstraf.
  • Klaas de Houthakker

    1 maand geleden
    Er zijn nu al meerdere 30km/u zones in Lingewaard. Waar mensen 60+ rijden. Zonder handhaving heeft het geen enkele zin. En is is simpelweg te weinig politie om het te handhaven.

Betuwe