De laadpaal op het Dorpsplein in Dodewaard.
Volledig scherm
PREMIUM
De laadpaal op het Dorpsplein in Dodewaard. © Gerard Burgers

Actie nodig tegen ‘bereikangst’ in de Betuwe: aantal laadpalen schiet omhoog, automobilist weet het vaak niet

De zeven gemeenten in de Betuwe tellen momenteel 1214 oplaadpunten voor elektrische auto's. In 2025 moet dat aantal verdubbeld zijn en in 2035 verviervoudigd naar circa vijfduizend. ,,Maar gemeenten moeten meer doen dan alleen laadpunten realiseren” zegt onderzoeker Jasper van der Vliet.

4 reacties

 • Richard Nout

  2 maanden geleden
  Waarom moeten die laad palen altijd dicht bij ingangen staan, ga je moeilijk lopen van elektrisch rijden ? En dan laden ze niet eens op als men even de winkel ingaat.
 • Klaas de Houthakker

  2 maanden geleden
  Waarom zou je een auto van de zaak in het zicht willen houden. Het is niet je eigendom. Neem een eigen laadpaal aan je gevel en zet je auto in je voortuin. Vreselijk als je helemaal naar een openbare laadpaal moet lopen hoor. Echt medelijden.
 • B. van Andel

  2 maanden geleden
  @Dirk Brouwer Dus omdat u een "dure" auto van de zaak heeft, moet een ander voor u weg wezen. Misschien een huis zoeken met een eigen oprit.
 • Dirk Brouwer

  2 maanden geleden
  Ik wil omdat ik een elektrische auto van de zaak heb een laadpaal voor mijn huis. Sommige mensen hebben drie vervuilende auto's per adres en ik kan mijn auto vaak niet kwijt. Moet dan helemaal naar een laadpaal lopen. Het is best een dure auto (€ 50.000,--)en die wil je graag in het zicht houden.

Betuwe