Volledig scherm
Auto’s in het centrum van Huissen. © Rolf Hensel

Afsluiting centrum Huissen op de lange baan

HUISSEN - Het autovrijmaken van het centrum van Huissen gaat voorlopig niet door. De gemeente Lingewaard stelt alle werk dat ervoor nodig is tijdelijk uit.

Dat is besloten omdat bij inwoners en ondernemers nog veel vragen leven, waaraan burgemeester en wethouders niet zomaar voorbij willen gaan. Daarom is besloten verder in gesprek te gaan met betrokkenen. 

Plannen worden vervolgens aangepast. Bewoner Marjolein Berendsen ging onlangs langs 45 deuren en haalde handtekeningen op. 40 huishoudens bleken tegen, 5 voor. Zij maakt zich vooral zorgen over mensen die acute zorg nodig hebben, ze vreest problemen als niemand het centrum in- of uit kan. 

Voorzichtig

Berendsen is nog voorzichtig met haar reactie: ,,Ik wacht het gesprek af, ik zeg niet dat het plan definitief de prullenbak in moet."

De bedoeling van de afsluiting is om het centrum leefbaarder en veiliger te maken. Er wordt al 2 jaar over gepraat.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe