Bemmelse Hilde Vos hoopt met countrymuziek grote publiek te raken

VideoBEMMEL - Dat je muzikaal talent niet ver buiten de Betuwe hoeft te zoeken, bewijst de Bemmelse singer-songwriter Hilde Vos (31).

De zangeres Hilde Vos is al bekend in de countrywereld. Met haar nieuwe EP A Long Road, die ze vrijdag 9 maart presenteert in de Theaterkerk in Bemmel, hoopt ze ook het grote publiek te raken.

,,Ik heb altijd al muziek gemaakt’’, zegt Vos. ,,Toen ik gitaarlessen volgde bij zanger Dick van Altena, zei hij dat mijn stem mooi paste binnen het countrygenre. Ik werk veel met Dick samen, we treden vaak op.’’

De tekst gaat onder de foto verder

Hilde Vos: ,,Ik heb altijd al muziek gemaakt.''
Volledig scherm
Hilde Vos: ,,Ik heb altijd al muziek gemaakt.'' © Rolf Hensel

Ook deelde ze de planken met een grote naam als Ilse de Lange, maar enkel op de bühne staan is voor de Bemmelse niet genoeg. Eerder al, in 2011, nam ze het album A heartbeat away op. In de jaren daarna dacht ze vaak na over een vervolg, maar zette ze steeds de stap niet. Tot nu.

,,Sinds ik moeder ben, leef ik meer vanuit mijn gevoel. Ik beleef alles intenser. Je leert ook bewust te kiezen voor jezelf en bent doelgericht’’, legt ze uit." Deze EP heb ik tijdens de zwangerschap van mijn tweede kindje gemaakt. Ik wilde het per se af hebben voor de bevalling en dat is gelukt. Medio april ben ik uitgerekend.’’

Ze geeft aan dat ze tijdens het opnemen heel duidelijk voor ogen had hoe het moest klinken. En dat werkt. Een van de vijf nummers, A Trail Of Tears And A Smoking Gun, is online al te beluisteren en geeft de sfeer van de EP weer: pure Amerikaanse country met een ruw randje.

The Eagles

,,Bij dat nummer hoor je ook duidelijk invloed van The Eagles’’, vervolgt Vos. ,,De titel van het lied verwijst weer naar een bekend nummer van Steve Earle. Natuurlijk word ik geïnspireerd door artiesten. Kenners zien bijvoorbeeld direct dat de foto op de albumhoes lijkt op het album Elite Hotel van Emmylou Harris. Maar uiteindelijk is het toch echt mijn eigen ding geworden.’’

Haar 2-jarige zoontje Jaap heeft zijn goedkeuring al geuit over de muziek van zijn moeder. Ook lopen de eerste bestellingen voor A Long Road binnen. ,,Dat vind ik gaaf, dat mensen mijn CD kopen en daar daadwerkelijk naar luisteren. Het zou mooi zijn als mijn muziek op de radio wordt gedraaid. Maar ook het optreden zelf vind ik een kick.’’

Theaterkerk

Dus staat de hoogzwangere Vos in maart in de Theaterkerk, waar ze haar nieuwe, eigen nummers en bekende covers laat horen. Een gelegenheidsformatie komt samen om haar muzikaal te ondersteunen. ,,Zo speelt multi-instrumentalist Jan van Bijnen, dat vind ik heel tof. En een mysteryguest komt langs. Hij is in deze regio in elk geval heel bekend. Met hem is het allemaal begonnen’’, lacht Vos.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe