Volledig scherm
Onkruid bestrijden met stoom. Archieffoto: William Hoogteyling

Berenklauw rukt op in de Betuwe

BEMMEL/ ELST – De gemeente Lingewaard onderneemt actie tegen berenklauw. Omdat de plant ernstige brandwonden kan veroorzaken, krijgen de groenbeheerders speciale instructies. „Op de plekken waar mensen langs kunnen komen, moeten ze alle berenklauw weghalen”, zegt de woordvoerder van Lingewaard.

Overigens valt het volgens haar dit jaar mee met de plant. „We hebben er minder last van dan andere jaren. Normaal krijgen we veel klachten over berenklauw binnen, maar dat zijn er nu pas een stuk of acht.”

In buurgemeente Overbetuwe is dat anders. Daar is nu berenklauw te zien op plekken waar het de afgelopen jaren niet voorkwam. „Vorig jaar hebben we op enkele plaatsen berenklauw bestreden, bijvoorbeeld bij speelplekken en zitbankjes”, zegt de gemeentewoordvoerder.

Berenklauw is steeds vaker de bepalende plant in bermen. Er zijn biologen die vinden dat we de plant in Nederland moeten uitroeien. De Vlaamse overheid heeft een folder met afschrikwekkende voorbeelden uitgegeven om voor berenklauw te waarschuwen. Naast brandwonden kan de plant blindheid veroorzaken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe