Zo zou het toekomstig crematorium in Lingewaard eruit kunnen gaan zien.
Volledig scherm
Zo zou het toekomstig crematorium in Lingewaard eruit kunnen gaan zien. © Povše & Timmermans architecten/ingenieurs bv

Bewoners balen van verkeer rond toekomstig crematorium

BEMMEL/HUISSEN - Rouwstoeten op vijftien meter van je huis. Een verkeerslicht voor je deur dat voor opstoppingen gaat zorgen en jij die achteraan moet sluiten in de rij. Een bewoner van de Karstraat in Bemmel ziet dat doemscenario voor zich als straks een crematorium in zijn 'achtertuin' verrijst. Daarom stapt hij dinsdag naar de Raad van State. 

6 reacties

 • Juske

  4 jaar geleden
  Meneer Stuurman07,  bent u wel eens met de Openbaar Vervoer vanuit de Betuwe naar het nieuwe crematorium aan de Staddijk in Njimegen geweest ? Of naar het crematorium in Arnhem of Beuningen ?  Voorspelling en gevoel van mij zegt: NEEN nog nooit. Als dat wel zo zou zijn had u niet gereageerd. Stuurman blijf op u boot en ik denk dat er heel veel mensen in de Betuwe blij zullen zijn met een nieuw crematorium in de buurt en niet het water over te hoeven.  Hoop wel dat u dat begrijpt. Dat heeft niets te maken met partijen in "uitvaart-land".
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  zo is het een ze dood. andere zijn brood zo is leven nou eenmaal. heden ik morgen gij.
 • Sonnieponnie

  4 jaar geleden
  Crematoria zojn hard nodig. De wachttijden in de regio lopen op. tevoren week is al normaal tegenwoordig. Niet zeuren maar bouwen dat ding. 
 • Stuurman07

  4 jaar geleden
  Dat is helemaal niet het probleem dat ze willen oplossen. Volgens mij kun je binnen een redelijke termijn (4/6 dagen) altijd wel terecht bij 1 of meer locaties in de buurt. Het gaat niet om een gebrek aan capaciteit maar om een spel dat Dela speelt met andere aanbieders.
 • Stranger

  4 jaar geleden
  Maar wat als je een week moet wachten om je geliefde in de regio te kunnen laten cremeren? Wachttijden lopen op!