Windmolens.
Volledig scherm
Windmolens. © Rob Voss

Bewoners Elst al jarenlang geteisterd door bromtoon: 'Ik kan er niet van slapen'

ELST - Inwoners van Elst hebben zich bij Overbetuwe gemeld met klachten over een lage, brommende toon. Ze ervaren het geluid dat zij al lange tijd horen als hinderlijk en vragen zich af waar het vandaan komt. 

12 reacties

 • Linda van dijk

  2 jaar geleden
  Is een inferieur forum, zou ik geen energie in steken.
 • Adriaan

  4 jaar geleden
  Sinds ruim een jaar hoor ik (veelal 's nachts) ook regelmatig een lage bromtoon, de ene keer harder dan de andere. Niet alleen thuis (ik woon in Giesbeek) maar ook  in meerdere andere plaatsen in de regio.Wat mij erg helpt is het maskeren van de bromtoon met het geluid van de zgn. 'bruine' ruis. Heb naast mijn bed een versterker met geluidsboxen staan met daarop een MP3-speler aangesloten waarop die ruis constant wordt afgespeeld. Daardoor kan ik veel beter in slaap komen en blijven.
 • Ben Boon

  4 jaar geleden
  Een dergelijke discussie x geopend op het AVROTROS Radar tv forum. Dit probleem werd gelijk belachelijk gemaakt. Kennelijk ook door de politiek omdat er niets aangedaan wordt.
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Ook bij mij een hinderlijke brom. Ook omgeving Goffertpark.Soms is hij er wel, soms niet. Moest helaas aan de slaaptabletten.
 • GCH

  4 jaar geleden
  Jaren geleden is er bij mij thuis ‘s nachts gemeten en inderdaad LFG geconstateerd, maar waar vandaan? Dat is nog nooit opgelost. Ik heb mijn bed verplaatst naar de andere kant van mijn slaapkamer en gelukkig hoor ik het nu niet meer. LFG is echt ontzettend moeilijk te traceren en bovendien hoort niet iedereen dit geluid! Gelukkig komt er wel steeds meer aandacht voor en wordt er ook beter onderzoek naar gedaan. Hoop dat Elst de boosdoener kan vinden en de zaak oplossen!

Betuwe