Volledig scherm
Foto: Karin Mulder/De Gelderlander

Bijna 800 demonstranten tegen A15

DOORNENBURG/DUIVEN - Bijna 800 demonstranten hielden zaterdag aan het begin van de avond een 'vlammend' protest tegen de doortrekking van de A15 in Betuwe en Liemers.

Op Betuws grondgebied namen in Doornenburg 294 demonstranten deel aan de fakkeloptocht. Aan de overkant van de rivier, in de gemeente Duiven, waren dat er 425. De actie was een initiatief van de Gelderse Natuur- en Milieufederatie in samenwerking met de verschillende bewonersgroepen. "Geen tunnel, geen A15", betoogde wethouder Kees Telder van de gemeente Lingewaard in Doornenburg.

Aan de overkant van het Pannerdensch Kanaal klonk tromgeroffel. Daar onderstreepte burgemeester Henk Zomerdijk van de gemeente Duiven de woorden van Telder: "Geen tunnel, geen A15."

Namens alle bewonersgroepen kondigde Arry Buiks uit Doornenburg nieuwe protestacties aan. In Lingewaard zongen de deelnemers aan de fakkeloptocht een protestlied: 'Houd onze Lingewaard vrij'.

Het refrein: 'Tunnel (2x), o graaf toch een runnel voor mij, tunnel (2X) en houd onze Lingewaard vrij'.

Volledig scherm
Foto: Karin Mulder/De Gelderlander
Volledig scherm
foto Erik van 't Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe