Boeddhist Trizin vangt 'in alle rust' tientallen gedumpte kippen in Elst

ELST - De hanen en kippen zijn het Galamapark in Elst aan komen waaien, van mensen die ineens tabak hadden van hun aankoop. De bulk (125 stuks) is woensdag meegenomen door de Drentse boeddhist Trizin Hof en zijn vangploeg.

5 reacties

 • HH Waning vos

  4 jaar geleden
  even kijken op Akka's Ganzenparadijs en uw antwoord is beantwoord
 • Mickel Langeveld

  4 jaar geleden
  En nu gaan ze de soep in? Het bericht vermeldt dit verder niet wat er mee gaat gebeuren. Dit is wel de vraag die het oproept.
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Allemaal van die (stadse?) mensen die de kip een hip huisdier vonden, er een tal in de tuin hebben geparkeerd en nadat er hanen tussen blijken te zitten of erachter komen dat het nogal wat zorg kan vragen, de dieren harteloos dumpen omdat ze de ballen niet hebben om ze te slachten. Verplicht eigen boventallige dieren slachten, zoals dat op de boerderij gebeurt waar het dier vooral als nutsdier wordt gehouden, zou ze een lesje kunnen leren. Asiels vol op-uitgekeken-dieren (honden, katten, konijnen, cavia's, etc) en maar blijven kopen dat spul. Gadverdamme.
 • Kritisch

  4 jaar geleden
  Vorige week zag ik een stel kippen lopen in de buurt van de Jumbo parkeerplaats. Hoop dat die ook gevangen worden. Goed werk van Trizin
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Ja zo doen mensen dit. Hebben we genoeg van een huisdier dan knopen we die vast aan een boom of dumpen konijnen, kippen, cavia's, en zo nog meer dieren,  gewoon in het bos of over het hek van een kinderboerderij. Triest om zo met dieren om te gaan maar gelukkig zijn er mensen die wel weten hoe je dieren behandelt. Dank aan Trizin en de mensen van de vangploeg.
 1. Over de kamsalamander en andere beschermde dieren die ons aardig in de weg kunnen zitten

  Over de kamsalaman­der en andere beschermde dieren die ons aardig in de weg kunnen zitten

  Beschermde dieren kunnen ons aardig in de weg zitten. Nu is er de wespendief. De zeldzame roofvogel die eerder al windmolens wist tegen te houden, blijkt ook de aanleg van zonneparken te kunnen frustreren. De wespendief is niet het enige dier dat niet houdt van verandering. Wie herinnert zich nog hoe de kamsalamander en de zandhagedis een rem zetten op nieuwe ontwikkelingen? Ken jij deze ‘blokkeerdieren’ nog?

Betuwe