Volledig scherm
Karlijn doet een boekje in de nieuwe biebkast. © Erik van 't Hullenaar

Boeken ruilen met de buurt in Elst

ELST - Staat er nog iets leuks tussen? Karlijn Vink (7) scant met haar ogen de schappen in de nieuwe biebkast in de wijk Brienenshof in Elst. Ze zet er zelf ook een boekje in. Voor degene die het wil lezen. 

De twee nieuwe biebkasten aan de Groenestraat en de Suze Groeneweglaan zijn een initiatief van buurtvereniging Brienenshof.  De boeken in de kast zijn geschonken door buurtbewoners, de kasten gefinancierd door wijkplatform Elst-Oost. ,,Er staat regelmatig iemand stil bij de kast. En er wordt ook regelmatig wat ingezet of uitgehaald. De mensen vinden het leuk'', vertelt bestuurslid Roel Korteman. 

Het is de bedoeling dat er een roulatiesysteem ontstaat, de wijkbewoners mogen de boeken houden als er een ander boek voor wordt teruggezet. Korteman: ,,De biebkast is in onze ogen een leuke toevoeging aan de buurt.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe