Volledig scherm
Fikse brand in een schuur in Bemmel. © Jeffrey Slendebroek/Persbureau Heitink

Brand in schuur vol hooi in Bemmel laait weer op

updateBEMMEL - Aan de Waaldijk in Bemmel is maandagochtend opnieuw brand geweest in een schuur vol hooi en landbouwwerktuigen. De brandweer kon het vuur snel blussen.

Smeulende delen hooi hadden opnieuw vlam gevat net buiten de schuur. De bewoners ondernamen zelf een eerste bluspoging met een tuinslang. Door de meldkamer van de brandweer werd direct opgeschaald naar middelbrand omdat bluswater lastig bij de brand te krijgen is. De brandweer Bemmel was snel ter plaatse en heeft de brand geblust. De brandweer van Gendt zorgde voor waterwinning.

Zondagavond brak op dezelfde plek brand uit. De vlammen sloegen uit het dak van de schuur. De brandweer ging met meerdere bluswagens aan het werk. Er is niemand gewond geraakt, maar het hooi bleek lastig te blussen. De brandweer heeft daarom een tractor ingeschakeld om het hooi uit elkaar te trekken, zodat de brandweerlieden er beter bij konden komen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe