Volledig scherm
Valburgse kinderen krijgen les van een brandweerman. © Gert Janssen

Brandweer Valburg: jong talent dient zich aan

VALBURG - Dikke pret bij de peuters en kleuters van de Sint Jacobusschool in Valburg. De allerkleinsten krijgen les van een heuse brandweerman.

De kinderen mochten deze dinsdag ook achter het stuur van de brandweerauto kruipen en de brandslang vasthouden. Vanzelfsprekend wilde iedereen na afloop brandweerman of -vrouw worden. De vrijwillige brandweer van het Betuwse dorp geeft de kinderen van de St Jacobusschool les over hoe de brandweer werkt. 

De populariteit van de brandweer in Valburg is zo groot dat er sprake is van een 300 procent bezetting. Dat is vrij uniek, omdat vrijwel alle korpsen in de regio te kampen hebben met een tekort aan vrijwilligers. Bij een uitruk in Valburg moeten soms brandweerlieden naar huis worden gestuurd omdat het er te veel zijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe