Volledig scherm
foto ANP

Buitengebied moet betalen voor aanleg glasvezel

BEMMEL - Inwoners van het buitengebied van de gemeente Lingewaard moeten betalen voor de aanleg van een glasvezelnetwerk. Dit in tegenstelling tot de inwoners van dichtbewoonde kernen, voor wie de aanleg gratis is.

Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten aan de gemeenteraadsfractie van Lingewaard.NU. Die had er vragen over gesteld.

Reggefiber, het bedrijf dat de glasvezelkabels gaat aanleggen, is niet verplicht dat ook in het buitengebied te doen. De enige manier voor bewoners en bedrijven buiten de bebouwde kommen van Huissen, Angeren, Doornenburg, Gendt, Haalderen en Bemmel om toch glasvezel aangelegd te krijgen, is om dat gezamenlijk te doen.

Hoeveel dat gaat kosten, is volgens het college afhankelijk van de eventuele bundeling van de aanvraag en de afstand tot de bestaande glasvezelkabel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe