Volledig scherm
© Gemeente Epe

Burgemeester Schuurmans sluit woning met hennepkwekerij in Gendt: ‘Levensgevaarlijk’

GENDT - Burgemeester Marianne Schuurmans van de gemeente Lingewaard heeft maandag een woning in Gendt gesloten waarin in april een hennepkwekerij werd aangetroffen. Het pand gaat voor één maand dicht. De weide en de paardenstal op het terrein blijven toegankelijk. 

Door het pand te sluiten wil Schuurmans duidelijk maken dat dit pand niet langer een drugsadres is. Ze wil de rust in de omgeving terugbrengen en zo herhaling van het verstoren van de openbare orde en verdere aantasting van het woon- en leefklimaat voorkomen.

Damocles

Volledig scherm
Burgemeester Marianne Schuurmans. © Erik van 't Hullenaar

De sluiting valt onder het zogenaamde Damoclesbeleid van de gemeente Lingewaard. Dit beleid maakt het mogelijk om woningen, erven en lokalen te sluiten wanneer drugs wordt gevonden.

Met de sluiting wil de burgemeester de bekendheid van het adres als drugsadres teniet doen, de rust in de omgeving terugbrengen en herhaling van verstoring van de openbare orde en verdere aantasting van het woon- en leefklimaat voorkomen. De duur van de sluiting heeft daarnaast tot doel om eventuele gevoelens van onveiligheid in de omgeving weg te nemen.

Levensgevaarlijk 

,,Hennepkweek is levensgevaarlijk en strafbaar. Het is geen onschuldige hobby”,  zegt burgemeester Schuurmans. ,,Een hennepkwekerij in een pand kan brand, wateroverlast, kortsluiting of een ontploffing veroorzaken en is daarmee een groot gevaar voor bewoners en omwonenden. In deze woning was er sprake van brandgevaar door geknoei met de meterkast. Levensgevaarlijk!”

Verdachte situaties

De burgemeester roept inwoners op om de politie te bellen als zij een verdachte situatie zien of horen.

,,Meldingen van verdachte situaties zijn heel belangrijk. Om mogelijk gevaarlijke situaties te voorkomen maar ook om de politie te helpen bij de opsporing van de criminelen die achter de kwekerijen zitten. Zo zorgen we er met elkaar voor dat we de illegale hennepkweek met wortel en tak uitroeien.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe