Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos van de gemeente Overbetuwe.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos van de gemeente Overbetuwe. © Screenshot

Burgemeesters zien toon verharden: ‘Toonzetting richting onze BOA’s en andere ambtenaren is regelmatig anders’

BEMMEL/ELST - De burgemeesters Patricia Hoytink-Roubos en Nelly Kalfs hebben in Overbetuwe en Lingewaard het afgelopen jaar de toon tegen ambtenaren en handhavers, maar ook tussen inwoners onderling, zien verharden. ,,Als je meent recht te hebben op je mening, gun dat dan een ander ook.”

9 reacties

 • B Van Stralen

  4 maanden geleden
  Laat de Boa's eerst bij zichzelf te rade gaan, de benadering en attitude die ze hanteren schiet volstrekt haar doel voorbij, verkeerd interpreteren van de "tijdelijke" regeltjes naar eigen inzicht dus, met een smerige grijns op het gezicht de ondernemer domweg sarren! Dat is mijn ervaring! Respect moet je verdienen door respect te tonen!
 • Gerrit Louter

  4 maanden geleden
  Het is toch echt niet altijd de gewone burger die zich als er iets niet klopt of onheus is behandeld meteen met schelden e.d begint tegenover een gemeentelijke bestuurder / ambtenaar ,, daar is dan ook vaak veel discussie aan vooraf gegaan , of men is zelf voor schut gezet , want ook sommige ambtenaren kunnen er wat van , en denken soms dat ze zelf in o.a een uniform boven de wet staan , dus alles heeft een oorzaak , maar van de hulpverleners in de zorg moet men zonder meer afblijven...!
 • Johan Joosten

  4 maanden geleden
  De waarheid ligt vaak in het midden. Agressie tegen hulpverleners is natuurlijk niet goed te praten. Maar we moeten ons ook afvragen waar deze boosheid vandaan komt. Dit komt niet uit de lucht vallen. Deze woede wordt opgewekt door het beleid en is dus een reactie op toenemende onvrede. Hoe gaan ze er voor zorgen dat mensen zich weer gehoord voelen? Nogmaals ik praat agressie niet goed.
 • piet janssen

  4 maanden geleden
  Kom meestal doordat je “ van het kastje naar de muur wordt verwezen”.
 • Ruud Berns

  4 maanden geleden
  M Reuvers: Dat je bang bent hoeft toch nog geen motief te zijn om ambtenaren die gewoon hun werk doen, agressief te bejegenen en te bedreigen. En, Johann, wel erg makkelijk om de zwarte piet bij de overheid neer te leggen. Een beetje respect, dat is toch je eigen verantwoordelijkheid?

Betuwe