Carla moet vechten voor haar rolstoel: 'Arts paste onder druk rapport aan'

BEMMEL - Carla Claassen (45) uit Bemmel heeft een probleem: een keuringsarts paste een medisch rapport in haar nadeel aan. Gevolg daarvan was dat de gemeente een al goedgekeurde aanvraag voor een handbewogen rolstoel en een aangepast aanrecht weer introk.

31 reacties

 • Frank Smit

  5 jaar geleden
  Bestuurders worden stinkend rijk door deze manipulaties. Carla heeft gelijk. Ik heb 2 agressieve kankers(ongeneeslijk) waarvoor ik in aanmerking kom voor individuele begeleiding en andere maatwerkvoorzieningen. Ik woon in Amsterdam. Het IAB(Indicatie Advies Bureau) Amsterdam geeft een reeks van valse rapporten af met niet onderzochte aantoonbare leugens waardoor de rechter op het verkeerde been gezet wordt. Het is misdadig. Er moeten zware straffen hiertegen komen. Tweede Kamer ga aan het werk.
 • Carla Lingewaard

  5 jaar geleden
  De weg naar publiciteit is laagdrempelig. Wanneer het om een serieuze zaak gaat en de persoon in kwestie bewijslast kan en wil overleggen met de journalist dan volgt vrijwel altijd publicatie. De vrouw in kwestie gaat met de SP voorop in de strijd voor goede zorg voor iedereen. En moedigt andere gedupeerden ook aan om de media op te zoeken zodat misstanden in beeld komen. Dat is hard nodig want anders blijven de ogen van andere raadsleden stijf dicht voor de misstanden en kunnen we verbetering mbt de toegankelijkheid van de zorg wel op onze buik schrijven. 
 • Carla Lingewaard

  5 jaar geleden
  Mevrouw heeft een half jaar terug al een pak aan zwart op wit bewijs aangeleverd. Daarbij ook mailwisselingen waarin te lezen is dat ambtenaren letterlijk aan de arts dicteren wat hij in het medisch advies moet schrijven. Nu ook de arts in zijn verweerschrift aan het Medisch Tuchtcollege bekent heeft dat hij de fout in is gegaan onder druk van ambtenaren is het plaatje nagenoeg rond. 16 januari moet de arts bij het Medisch Tuchtcollege voorkomen. De gemeente Lingewaard moet zich over enkele maanden verantwoorden bij de rechter. 
 • Carla Lingewaard

  5 jaar geleden
  Deze mevrouw kreeg de bewijsstukken van gesjoemel met haar medisch advies in de zomer in handen en bracht deze toentertijd direct aan. Dat deze zaak nu weer het nieuws haalt is het gevolg van de bekentenis van de arts (op schrift) dat hij onderdruk van gemeente ambtenaren de fout in is gegaan. 
 • Waterrat

  5 jaar geleden
  Ik denk juist omdat het een SP-ster is het eerder geloofwaardig overkomt dan van iemand van sommige andere partijen...