Volledig scherm
In de Hoofdstraat in Zetten wordt een waardetransportwagen nat gehouden. © Politie/Ria Bernardus

Chauffeur ruim uur vast in geldwagen: brandweer spuit om te koelen

ZETTEN - De brandweer van Overbetuwe is donderdagmiddag uitgerukt om een geldtransportwagen nat te houden. De chauffeur van de gepantserde wagen kon er om onbekende reden niet uit. In verband met de hitte heeft de brandweer water op de wagen gespoten om de temperatuur in de auto niet te hoog op te laten lopen.

Waarom de chauffeur er niet uit kon is niet bekend.

Volgens een politieagent ter plaatse kon de man een uur nadat de brandweer de melding kreeg 'uit zijn benarde positie worden bevrijd'.

In Montfoort gebeurde recent hetzelfde. Daar zaten twee beveiligers opgesloten toen de deur niet openging. Er moest een speciale monteur komen om de deur te openen.

Geen antwoord

Het bedrijf SecureCash, waarvan beide transportwagens zijn, kan vanwege veiligheidsredenen niet zeggen wat er misgaat in de auto als de deur niet opengaat. ,,Daarop kunt u van ons geen antwoord verwachten’’, aldus een woordvoerder. Volgens het bedrijf zitten er meer mensen in zo'n geldwagen dan alleen de chauffeur. Of er nu meer mensen binnen waren is niet bekend. Ook de politie kon daar niets over zeggen.

Lees ook: Hoe snel wordt het te warm in een auto

De temperatuur in een auto kan snel oplopen. Daarom wordt ook door de politie gewaarschuwd huisdieren en kleine kinderen niet in een afgesloten auto te laten bij warm weer. Die temperatuur loopt bij warm weer zoals vandaag al binnen 10 minuten op tot ongeveer 37 graden.

Volledig scherm
Zo heet wordt het in een auto die in de zon staat. © Politie

Betuwe