Otto Basten van kwekerij De Molenhoek.
Volledig scherm
PREMIUM
Otto Basten van kwekerij De Molenhoek. © Erik van 't Hullenaar

Deze Bemmelse tuinder is bijna van het gas af: ‘Maar kopen mensen straks nog een bloemetje?’

BEMMEL - Van het dure gas af. Het is de Bemmelse orchideeënkweker Otto Basten bijna gelukt. Toch heeft hij genoeg andere zorgen aan zijn hoofd. ‘Kopen mensen straks nog een bloemetje?’

2 reacties

  • Marleen Verstraeten

    2 maanden geleden
    de generatie die steeds met die orchideeën loopt te zeueen is gelukkig bijna weg.. dat is echt het tegendeel van duurzaam of zelfs nuttig. Planten die fruit of groente geven zijn ook heel mooi en die kan je ook op je vensterbank neerzetten. Orchideën horen daar waar ze in de natuur groeien, niet als decoratie materiaal in duffe huisjes. Het is vrij victoriaans, je huis interessant laten lijken met een 'bijzonder' plantje, maar deze sneue dingen smijten ze je in elke supermarkt achterna.
  • Klaas de Houthakker

    2 maanden geleden
    Bloemen in kassen kweken is natuurlijk een pure luxe. Dat kan je beter in landen doen waar het sowieso warmer is. Ik ben benieuwd wat deze kweker gaat doen als de biomassacentrale gaat sluiten. Het is immers allang bekend dat deze centrales niet alleen draaien op snoeihout, maar dat er complete bossen uit de Baltische staten etc in verdwijnen.

Betuwe