Volledig scherm
MS-patient Edwin Damen uit Doornenburg. © Rolf Hensel

Doornenburg zamelt massaal geld in voor MS-patiënt Edwin Damen

DOORNENBURG - Er bestaat een grote kans dat Doornenburger Edwin Damen eind mei in Mexico behandeld kan worden voor de slopende zenuwziekte MS, waar hij sinds 2004 mee kampt. 

Voor die stamcelbehandeling is zo'n 70.000 euro nodig. Tot nu toe staat de teller op 30.000 euro, vooral dankzij een succesvolle benefietavond afgelopen zaterdag. Ruim zevenhonderd bezoekers toonden met hun aanwezigheid hun betrokkenheid bij de zieke Doornenburger. „Het was geweldig, één grote reünie. Als je ziet hoeveel mensen zich inzetten voor Edwin, dat is fantastisch. De organisatie was perfect”, zegt zijn vrouw Monique

Spaarpotje

Een deel van het benodigde bedrag brengen Edwin en Monique zelf bij elkaar. Het andere deel komt uit de benefietavond en activiteiten die op dit moment nog lopen, zoals een veiling. Daarop is onder meer een paardentrailer te koop.

Quote

Als je ziet hoeveel mensen zich inzetten voor Edwin, dat is fantas­tisch

Monique Damen

De behandeling in Mexico houdt in dat het immuunsysteem van Edwin wordt teruggezet naar een moment voordat de MS ontstond.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe