Volledig scherm
Prins Arno van de Paplepel loopt door de 'Deursteek'. © pr

Doorsteek centrum:
tijd voor een feestje

ELST - De nieuwe doorgang tussen het St. Werenfriedplein en het Europaplein in Elst was voor de twee carnavalsverenigingen in dat dorp reden voor een feestje. Inwoners wachten er al jaren op. 

De Batsers en Zet 'm Op trokken er dinsdagmiddag naar toe voor een wedstrijd ringsteken tussen de prins en de jeugdprins van Elst, de kinderburgemeester en vier hofdames. De kandidaten moesten de ring vanuit een kruiwagen steken, die voor de gelegenheid was omgedoopt tot 'steekwagen'. Een orkest met stevige liederen zorgde voor de muziek. Prins Arno van de Paplepel won de wedstrijd.

Nieuwe ondernemers

De nieuwe passage leidt automobilisten rechtstreeks naar een parkeerplaats met 200 plaatsen op het Europaplein en biedt tevens ruimte aan nieuwe ondernemers. Omdat consumenten van buiten steeds beter de weg naar Elst weten te vinden (28 procent van het publiek komt niet uit Elst), is daar belangstelling voor. 

Het gaat om een strook gras waar vroeger een boerderij op stond, die was weggekwijnd tot ruïne en waarop later ook een discotheek heeft gestaan. Het was een grasland geworden met een muur met graffiti ervoor. ,,De aannemer was zo enthousiast over de doorsteek dat hij de muur al gesloopt heeft nog voor de sloopvergunning was afgegeven’’, zegt wethouder Van Baal. ,,De carnavalsverenigingen van Elst vragen elk jaar jaar aandacht voor een onderwerp waar ze boos over zijn of juist blij mee zijn. Dit keer ging het om blijdschap.’’

Volledig scherm
In carnavalsland heet de doorsteek 'De Deursteek'. © pr

Kers op de taart

Het gemeentebestuur van Overbetuwe noemt in de doorsteek de kers op de taart van de afronding van het koophart en is trots dat de gemeente na twintig jaar praten overeenstemming heeft bereikt met de grondeigenaar van de toekomstige doorsteek.

Volledig scherm
De doorsteek tussen twee pleinen in Elst was dinsdagmiddag reden voor een feestje. © pr
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe