Volledig scherm
Fietsers stappen af van de veerpont tussen Driel en Oosterbeek.

Drielse Veer kan stroming weer aan

OOSTERBEEK/DRIEL - De Opstapper 1, de officiële veerpont tussen Driel en Oosterbeek, vaart weer. Het noodpontje dat de afgelopen tijd de verbinding onderhield, is terug naar de stalling.

De Opstapper heeft nieuwe zonnepanelen, een verse omvormer en zodoende weer een dot aan vermogen en een hogere snelheid. "Kijk, hij gaat met gemak richting de 10 kilometer per uur", zegt schipper Ben Bloemsma. "En dan heb ik nog vermogen over."

Te weinig
Voor de revisie haalde het op zonne-energie varende veerpontje met moeite 7 kilometer per uur. Dat was te weinig ten tijde van het hoogwater van twee maanden geleden. Door de sterke en op sommige plekken onvoorspelbare stroming raakte het bootje toen op drift en liep vast op een strekdam.

Dagelijks maken zo'n 80 jongeren uit de Betuwe gebruik van de pont om naar het Dorenweerd College in Doorwerth te komen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe