Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © ANP

Drijvend zonnepark bij Bemmel komt er

BEMMEL/ HUISSEN - Het gaat door, vanaf het voorjaar drijven er 6.150 zonnepanelen in het zogeheten gietwaterbassin op kassengebied Bergerden, bij Bemmel. Dat meldt Pieter Siekman, bestuurder van Drijvend Zonnepark Lingewaard maandag.

6 reacties

 • Doreen

  4 jaar geleden
  Toch vreemd dat vlakbij gebouwd wordt aan “Park15” (waarvan de naam misleidend is maar dat terzijde) en dat op de daken van de bedrijven daar geen zonnepanelen geplaatst zijn.  Zoals op de reusachtige plattedak van Nabuurs Logistiek.  Kunnen hier de “graaiers” niet genoeg aan verdienen soms? Waarom moet landbouw grond of een natuurgebied opgeofferd worden? Het geeft te denken.
 • Gert

  4 jaar geleden
  Dat de 'energietransitie' - lees windmolens en zonnepaneelparken - wordt overgelaten aan 'vrije jongens' als Peter Siekman en andere subsidieprofiteurs, is een - ook financiële - natuurramp.
 • Frans

  4 jaar geleden
  Een grootschalig opgezet onderzoek, waaraan ook de Hanzehogeschool Groningen deelneemt, laat zien dat aquatische ecosystemen onder drijvende objecten nauwelijks worden benadeeld door beperkte lichttoetreding. Dit aspect heeft zeker meegespeeld bij de keuze van dit bassin. Natuur en milieu vinden we beide belangrijk!
 • Stranger

  4 jaar geleden
  Waterleven in gietwaterbassins? Is natuurlijk wel mogelijk, maar niet noodzakelijk. Dat wat er kan groeien, groet dan maar.
 • Willem Houben

  4 jaar geleden
  Het gaat hier om een regenwaterbassin,Overigens zijn er zonneparken in Nederland die vele malen groter zijn, maar misschien is dit het grootste drijvende park.

Betuwe