De huidige situatie bij de kruising van het RijnWaalpad met de Ressensestraat in Ressen.
Volledig scherm
PREMIUM
De huidige situatie bij de kruising van het RijnWaalpad met de Ressensestraat in Ressen. © Erik van 't Hullenaar

‘Dringende oproep’ van Nijmegen en provincie om beruchte kruising RijnWaalpad alsnog aan te pakken

RESSEN - De kruising van het RijnWaalpad met de Ressensestraat in Ressen moet alsnog worden aangepakt. Het Lingewaardse besluit om dat niet te doen, levert vertraging van projecten op en is tegen eerder gemaakte afspraken in.  

13 reacties

 • Han Winters

  1 maand geleden
  Het fietspad aan de zijde van Nijmegen verbreden, twee baans maken. Dus een oversteek realiseren voor fietsers zowel richting Nijmegen en Arnhem en weer een goede sluis met voorrang voor fietsers. Verder de bocht veiliger maken als je naar rechts gaat richting Nijmegen van het fiets[ad naar de Ressensestraat. Veel fietsen nemen de bocht te kort richt Arnhem. Al een paar keer een bijna ongeluk gehad omdat de bocht voor beide kanten te onoverzichtelijk is.
 • Eelco de Boer

  1 maand geleden
  @K Nijs, leuk lijstje met organisaties. Maar die betalen geen cent bij aan de aanleg. Tenzij ze onderling ook voor de bekostiging opdragen, zijn het geen relevante gesprekspartners in de discussie. En Sluiter treuzelt niet, hij heeft gewoon besloten het niet te doen. En dat Nijmegen zich nu gaat bemoeien met de inrichting in Lingewaard is natuurlijk absurd. Zorg eerst dat je de zaakjes op orde hebt.
 • K Nijs

  2 maanden geleden
  Liever geen rotonde, dat is onveilig voor fietsers en auto's. Eerder spraken vele burgers en Fietsersbond, Wijkplatform Bemmel West, Park Lingezegen, Politie, HOV (Connexion) al uit voor een ongelijkvloerse kruising. Maar wethouder Sluiter blijft treuzelen, en heeft ook op dit dossier geen enkele daadkracht.
 • H van Marwijk

  2 maanden geleden
  Ik fiets en kom er met de auto ook regelmatig en vindt de huidige situatie momenteel wel de veiligste oplossing voor alle weggebruikers.
 • Jan Koopman

  2 maanden geleden
  Het zou al heel erg helpen als er op de Ressensestraat strenger gehandhaafd wordt op snelheidsovertredingen. Er wordt daar regelmatig veel te hard gereden.

Betuwe