Ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © ANP / AFP

Een coronapatiënt in de winkel? Hoe fake news door het land trekt en de Betuwe bereikt

Steeds meer winkels worden genoemd in een broodjeaapverhaal over een klant die in de zaak is gesignaleerd terwijl hij thuis in quarantaine moet zitten. Het verhaal is inmiddels in de Betuwe aangekomen. 

9 reacties

 • o Kuup

  7 dagen geleden
  de meeste mensen letten teveel op elkaars " fouten" maar gaan zelf ook wel eens over de schreef. Het doel is: zo min mogelijk ziekenhuisopnames door corona met t vingertje wijzen is een teken van verveling
 • Marie-Louise Walter

  7 dagen geleden
  En hoeveel mensen weten helemaal niet dat ze covid-positief zijn terwijl ze geen klachten hebben. Houd toch op. Het RIVM laat ons ook alleen incomplete grafieken zien
 • Ceciel Buijser

  7 dagen geleden
  Even een definitie: een broodjeaapverhaal is een (grotendeels) verzonnen verhaal dat als waargebeurd wordt doorverteld en daardoor aan overtuigingskracht wint. Bronnen ontbreken meestal. Broodjeaapverhalen zijn vaak sensationele anekdotes die inspelen op de al dan niet latente angsten en vooroordelen van mensen. Ook pseudowetenschappelijke onzin valt onder het broodjeaapverhaal. Oftewel: alles wat op Feesboek rondgebazuind wordt valt niet serieus te nemen. Maar dat wisten we al lang.
 • Anoniem

  7 dagen geleden
  Conclusie is gelukkig nu wel met weer 33000 besmettingen vandaag dat de ongevaccineerden niet de schuldigen daar aan zijn. Dus hopelijk neemt de hr kuipers die conclusie morgen ook mee naar zijn toespraak.
 • Jan den Tien

  7 dagen geleden
  Ik geloof beslist dat mensen bewust quarantaine mijden, maar dat omroepen in winkels is onzin. En dan nog dit mag niet zomaar die naam omgeroepen worden. Privacy weet je nog..

Betuwe