Volledig scherm
De plaatsing van de containers. © Erik van 't Hullenaar

Eerste 'duplocontainers' geplaatst voor Lingewaardse ambtenaren

BEMMEL - Dinsdag zijn de eerste containers geplaatst naast het gemeentehuis van Lingewaard, zodat ambtenaren een nieuwe tijdelijke werkplek hebben. Mooi zijn ze niet, wel praktisch.

Het nieuwe uitzicht zal even schrikken zijn geweest voor de bewoners van de Kinkelenburgerlaan die dinsdagmiddag van hun werk thuiskwamen. Tussen het kasteel en het gemeentehuis in Bemmel zijn de eerste noodcontainers geplaatst waar ambtenaren in kunnen werken. De containers worden uiteindelijk allemaal gestapeld (twee verdiepingen) en zien eruit als gigantische blauwe duploblokken, die met een soort kliksysteem aan elkaar worden gemaakt.  ,,De eerste containers bieden plaats aan 44 ambtenaren. In totaal zetten we zoveel containers neer dat er 235 mensen in kunnen werken", laat een gemeentewoordvoerder weten.

Twee weken

Iedere container meet ongeveer 18 vierkante meter. De noodgebouwen zijn geplaatst naar aanleiding van de aanslag van 22 augustus. Door de aanslag kan er in het gemeentehuis minimaal zes maanden niet worden gewerkt. Het duurt nog zeker twee weken voordat de containers 'operationeel' zijn, omdat zaken als interieur, internet en verlichting nog moeten worden geïnstalleerd. De komende tijd worden ook op twee andere plekken naast het gemeentehuis containers geplaatst.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe