Foto ter illustratie: een illegale wietkwekerij in Bemmel.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie: een illegale wietkwekerij in Bemmel. © Politie Lingewaard

Eerste wietkwekers melden zich voor een fabriek in de Betuwe

BEMMEL/HUISSEN/ELST - De legaal geteelde wiet in de coffeeshops in Arnhem en Nijmegen komt binnenkort vermoedelijk van Betuwse bodem. De gemeente Lingewaard heeft al twee aanvragen voor vestiging van een wietfabriek op de bedrijventerreinen tussen Bemmel en Huissen gekregen, bij buurgemeente Overbetuwe meldde zich één belangstellende. 

3 reacties

 • Frankie

  1 jaar geleden
  Het is al bekend wie het gaat worden, het zijn net Italiaanse praktijken. Met Geld krijg je alles,
 • gerrit59

  1 jaar geleden
  Na een jaar hebben de organisatoren al spijt, dan komt de rekening binnen van de belasting. Dat is de enige lachende partij.
 • TJa

  1 jaar geleden
  Eindelijk!
 1. Stikstofdeal met zes boeren die stoppen, A15 kan volgens ministerie daardoor alsnog doorgaan
  PREMIUM
  25

  Stikstof­deal met zes boeren die stoppen, A15 kan volgens ministerie daardoor alsnog doorgaan

  BEMMEL-ZEVENAAR - Het ministerie van Rijkswaterstaat en Infrastructuur heeft naar eigen zeggen een oplossing gevonden om de veelbesproken aanleg van de doorgetrokken A15 alsnog mogelijk te maken. Er zijn deals gesloten met zes veeboeren in de wijde regio. Doordat zij stoppen vermindert de stikstofuitstoot voldoende om extra uitstoot van uitlaatgassen door auto’s op de A15 te compenseren, zegt het demissionaire kabinet. De Raad van State moet dit nog goedkeuren.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

Betuwe