Volledig scherm
Leni Mathijssen kijkt niet alleen tegen de Betuweroute aan, ze heeft ook last van de trillingen van de goederentreinen. © Erik van 't Hullenaar

Eigenaar trillend huis langs Betuweroute moet op antwoord wachten

ELST - Bewoners van trillingsgevoelige woningen langs de Betuweroute hebben nog steeds geen duidelijkheid over mogelijke dempende maatregelen aan hun huizen.

Spoorbeheerder ProRail zegt die maatregelen niet zinvol te vinden. Daarover teleurgestelde bewoners tekenden beroep aan bij het ministerie van infrastructuur en milieu. Half maart hadden ze uitsluitsel moeten krijgen, maar het ministerie heeft tot twee keer toe om extra tijd gevraagd.

Complex

Schriftelijk is de bewoners te kennen gegeven dat het probleem van de trillende woningen heel complex is en per geval zo verschillend dat voor een goede onderbouwing van een reactie op de bezwaren extra rekenwerk noodzakelijk is. Het ministerie verwacht nu op 10 april duidelijkheid te kunnen geven.

Weinig effect

Volgens ProRail moeten de ruim 30 huiseigenaren langs het spoor, van Dordrecht tot Zevenaar, maar leren leven met de trillingen van de goederentreinen. Maatregelen zouden niet alleen te duur zijn maar ook te weinig effect sorteren. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe