Volledig scherm
Elly en Hessel Kielstra voor hun huis in Zetten. © Rolf Hensel

Eind goed al goed met Schil van Zetten

ZETTEN - Er is een doorbraak in Zetten, omdat meningsverschillen  tussen de betrokken partijen zijn doorbroken. 

Senioren en duurzame inwoners van Overbetuwe hebben eindelijk zicht op hun droomhuis aan de Veldstraat. Tenminste, als er geen bezwaren tegen het woningbouwplan worden ingediend. 

Engelengeduld

De toekomstige bewoners hebben een engelengeduld. Al bijna tien jaar zijn ze bezig hun droomhuis van de grond te krijgen. ,,Het laatste plan hebben we net bij de gemeente ingediend’’, zegt Hessel Kielstra (76). ,,Nu maar hopen dat we op het prioriteitenlijstje van de gemeente van eind deze maand komen. Gebeurt dat niet, dan verwacht ik dat we weer een jaar moet wachten.’’

Duurzaam wonen

Johan van de Kant wil in het duurzame deel wonen, met 'meer dan energieneutrale' huizen. Met het surplus kunnen bewoners auto rijden.  ,,Ik ben idealistisch en wil geen bouwmaterialen die een grote wissel trekken op de natuur.’’ 

Stil

Plan Veldstraat zat lag twee jaar stil. Directeur Marc Jansen van de Woonstichting wilde de koopovereenkomst niet tekenen voor 5,2 hectare landbouwgrond aan het Lijndensch Fonds voor kerk en zending van landgoed Hemmen. Jansen wilde alleen tekenen als de gemeente meewerkt aan het bestemmingsplan voor Veldzicht. En hij was er niet gerust op dat ook ging gebeuren.  

Kou uit de lucht

Quote

Alle lichten staan nu op groen.

Directeur Marc Jansen van de Woonstichting Zetten

De gemeente zat op één lijn met het Lijndens Fonds, die de landbouwgrond als groene buffer tussen het landgoed en de woningbouw wil. Die kou is nu uit de lucht. 

Wethouder Jan van Baal heeft toegezegd mee te werken aan een bestemmingsplanwijziging. ,,Alle lichten staan op groen’’, zegt Jansen nu van de woonstichting.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe