Volledig scherm
De toegangsweg naar de Pleijroute © Erik van 't Hullenaar

Ergernis leidt tot onderzoek naar drukke toegangsweg Pleijroute

HUISSEN - De ergernis over de steeds langere rij auto's op de Huissense toegangsweg naar de Pleijroute heeft ook de provincie bereikt. Die stelt samen met de gemeente Lingewaard een onderzoek in.

De drukte centreert zich vooral op de Ir. Molsweg, op werkdagen de drukste gemeentelijke weg van Lingewaard. Per etmaal rijden daar zo'n 22.000 motorvoertuigen overheen. 

Bereikbaarheid

Lingewaard heeft bij de provincie aangegeven dat de bereikbaarheid van de regio onder druk staat door filevorming op de A325 bij Bemmel en de N325 bij Huissen, de aanleg van de A15 en de renovatie van de Pleijroute. 

Lingewaard hoopt dat de provincie de vervanging of het onderhoud aan de kunstwerken op de A325 aangrijpt om de bereikbaarheid van Lingewaard te vergroten en opteert voor een nieuwe aansluiting vanuit Huissen. De provincie ziet dat echter vooralsnog niet zitten.

Andere vervoerssoorten

Maar volgens Huissenaar Herman Noordman, voormalig verkeersadviseur van de gemeente Lingewaard, ligt de oplossing heel ergens anders. „Het is al jaren bekend dat er ingezet moet worden op andere vervoerssoorten dan alleen de auto.

De gemeente moet volgens Noordman daarnaast het gebruik van de fiets tussen Peijroute en Huissen aantrekkelijker maken. Het eenzijdig fietspad naast de Ir. Molsweg is slechts 2,50 meter breed en is niet meer geschikt om het toegenomen brom-fietsverkeer af te wikkelen.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe