Volledig scherm
Extra borden A15 wegens werkzaamheden A325 en Pleyroute © dg

Extra borden langs A15 om verkeer van A325 te lokken

ELST/BEMMEL - Langs de A15 zijn aan beide zijden van knooppunt Ressen extra borden geplaatst, in de hoop de weggebruiker te verleiden níet de A325 naar Arnhem op te draaien.

De borden staan zowel bij de aansluiting Elst/Oosterhout als op het korte stukje van/naar Bemmel. Ze zijn dinsdagavond of gisterochtend bijgeplaatst. Reden is de veelvuldige filevorming die - ondanks alle waarschuwingen voor de afgesloten Pleyroute (N325) - op de A325 tussen Elst en Arnhem staat. 

Op de borden staat ‘Apeldoorn/Zutphen/Oberhausen/Arnhem volg A’ en moet automobilisten en truckers op Knooppunt Ressen terug naar dan wel verder tot Knooppunt Valburg lokken. Om vandaar de A50 noordwaarts te volgen. 

De bestuurders die het advies opvolgden kwamen vooral woensdagmiddag echter van de regen in de drup: op de A50 stond tussen de knooppunten Ewijk en Grijsoord - bij Arnhem-Noord - bijna 15 kilometer file. Ook ín de stad bleef het aansluiten en stilstaan. Het is en blijft dezer weken vooral een enorme klus om over de Nijmeegseweg van Gelredome tot over de Rijnbrug te komen. 

Volledig scherm
De files van woensdag einde middag, rond 17.30 uur © dg
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Betuwe